Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának Magyarországi barokk programja felhívást hirdet doktori (PhD) képzésére

A doktori képzés 2+2 éves; az első két évet komplex vizsga zárja, amelynek letétele után a jelölt folytathatja kutatásait. A doktori értekezés befejezésére a kezdéstől számítva öt év áll rendelkezésre.

A doktori képzés alatt a jelölt részt vehet az MTA-ELTE Humanizmus Kelet-Közép-Európában Lendület kutatócsoport munkájában. A jelenlegi fő kutatási területek: 1. a katolikus megújulás irodalma latinul és magyarul Magyarországon és Közép-Európában (ajánlott nyelvtudás: magyar, latin, közép-európai nyelvek). 2. A városok irodalma a 17. században a Kárpát-medencében (ajánlott nyelvtudás: latin, német). A kutatási terület pontos megbeszéléséhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot jóval a jelentkezési határidő előtt a program vezetőjével, Kiss Farkas Gáborral (kiss.farkas@btk.elte.hu).

A doktori képzés ideje alatt a támogatott képzésre felvett hallgatók állami ösztöndíjat kapnak, melynek összege jelenleg havonta 140.000 Ft az első két évben, 180.000 Ft a második két
évben.

A jelentkezés határideje: 2018. április 20. További részletek az ELTE BTK doktori képzésének oldalán (http://www.btk.elte.hu/phd/hirek) találhatók.